Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μαρία, η Αγαπημένη Μητέρα

Δεν υπάρχουν πολλά ιστορικά στοιχεία για την Παναγία, καθώς τα τέσσερα Ευαγγέλια που κάνουν αναφορά στο πρόσωπό της δε μιλούν με πολλές λεπτομέρειες. Άλλες πηγές για την Παναγία, όπως το Πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου, μιλούν για τη γέννηση, τα παιδικά χρόνια και την ενήλικη ζωή της, ωστόσο οι ιστορικοί έχουν αντικρουόμενες απόψεις για την εγκυρότητα των κειμένων αυτών. Και υπάρχουν και τα βιβλία της Νέας Εποχής, που παρέχουν στοιχεία για τη ζωή της Παναγίας με βάση πληροφορίες που εξασφάλισαν μέσω ανώτερης επικοινωνίας.
  Σύμφωνα μρ τα Ευαγγέλια, η Παναγία έζησε στη Ναζαρέτ, ένα μικρό χωριό της εργατικής τάξης. Ζούσε με τον άνδρα της, Ιωσήφ, το γιο της Ιησού και, σύμφωνα με τους ιστορικούς, με τέσσερις γιους και μία κόρη που είχε αποκτήσει ο Ιωσήφ από τον πρώτο του γάμο. Επειδή ο Ιωσήφ περνούσε πολύ χρόνο εκτός σπιτιού δουλεύοντας ως ξυλουργός ή επιπλοποιός, είναι πολύ πιθανόν ότι η Παναγία περνούσε τον περισσότερο καιρό φροντίζοντας την οικογένεια και τις ανάγκες του σπιτιού. Οι περισσότερες γυναίκες στην εποχή της παναγίας δεν πήγαιναν σχολείο ούτε λάμβαναν κάποιου άλλου είδους μόρφωση. Σϋμφωνα με τις ιστορικές και θρησκευτικές πηγές, η Παναγία ζούσε μια ζωή γεμάτη δυσκολίες, προσπαθώντας διαρκώς να βρίσκει χρήματα για φαγητό αλλά και για τη βαριά φορολογία, και να προστατευτεί από τους κινδύνους των διαρκών στρατιωτικών και πολιτικών αναταραχών.
  Οι συγγραφείς της Νέας Εποχής πιθανολογούν ότι η Παναγία πήγε στο Κουτράν μαζί με τον Ιησού, ενώ ακόμη ήταν βρέφος, και έζησε για κάποιο διάστημα με τους Εσσαίους, όπου και οι δύο διδάχτηκαν τα μυστικά των Παπύρων της Νεκράς Θάλασσας. Εικάζουν επίσης ότι τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας ήταν επίσης καρπός του γάμου της Παναγίας και του Ιωσήφ.
  Πολλοί άνθρωποι της σημερινής εποχής, ιδίως παιδιά, έχουν δει οράματα της παναγίας σε διάφορους τόπους όπως στη Φατίμα, στη Λούρδη και στη Γουαδελούπη. Οι εμφανίσεις της παναγίας και τα μηνύματα που δίνει σε όσους τη βλέπουν μας βοηθούν να αναγνωρίζουμε την παρουσία των θαυμαστών διδασκάλων που βρίσκονται ανάμεσά μας.

  Κάποιοι αποκαλούν την Παναγία  και '' Παντάνασσα των Αγγέλων'', και το γνωστό περιστατικό με τον Αρχάγγελος Γαβριήλ την ημέρα του Ευαγγελισμού ήταν οπωσδήποτε ο προπομπός για το χαρακτηρισμό αυτό. Και η προσωπικότητά της όμως είχε αγγελικά στοιχεία: η Παναγία είναια πό τους πιο τρυφερούς , υπομονετικούς και ευγενικούς αναληφθέντες δασκάλους. Οι Άγγελοι την λατρεύουν, και εργάζονται μαζί της για την πραγματοποίηση θαυμάτων. Ωστόσο, πίσω από την πραότητά της υπάρχει μία μητέρα που θα έκανε τα πάντα για προστατέψει τα παιδιά της, η οποία μας προειδοποιεί με αγάπη να αφυπνισθούμε.

  Η Παναγία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα παιδιά, και μας συμβουλεύει να λαμβάνυμε τις παοφάεις που αφορούν την ανατροφή τους με σοφία, εξυπνάδα και αγάπη. Παρακολουθεί ιδίως τα νέα παιδιά με τη βαθιά μπλε αύρα ( ίντιγκο), καθώς και τα κρυστάλλινα παιδιά που φέρουν το δώρο της σωτηρίας στον πλανήτη.

1 σχόλιο:

  1. Σε καμία γραφή δεν γράφεται πως η Παρθένος Μαρία η Παναγία μας απέκτησε παιδιά με τον Ιωσήφ!!!!
    Οι πληροφορίες είναι εταιρικές και προσβάλουν την Παναγία !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή