Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πορτοκαλί Ακτίνα

Αρχάγγελο Γαβριήλ 
Χρώμα: πορτοκαλί
Στόχος: δημιουργικότητα - χρησιμοποιείται επίσης για να διαλύσει το φόβο.
Τσάκρα: του ιερού οστού ( σβαντιστάνα) - στοιχείο του νερού - ισορροπία που εκφράζεται σαν ζωτικότητα, δημιουργικότητα και πρωτοτυπία.

Η δεύτερη ακτίνα του ορατού φάσματος του ουράνιου τόξου, η πορτοκαλί, επηρεάζει το τσάκρα του ιερού οστού στο σωματικό επίπεδο ( τρίτη διάσταση). Γίνεται αντιληπτή σαν ζωηρό κόκκινο χρώμα, που κυμαίνεται από το πορτοκαλί ως το χρυσαφένιο πορτοκαλί.
 Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο αγγελιοφόρος, ανήκει στους τέσσερις μεγάλους Αρχαγγέλους. Μαζί με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ είναι οι μοναδικοί που αναφέρονται ονομαστικά στην Κοινή Διαθήκη. Ο άγγελος του ευαγγελισμού, ο Γαβριήλ, ανήγγειλε στην Παναγία την επερχόμενη γέννηση του Ιησού, ενώ παραστάθηκε στο θάνατό του με τη μορφή του αγγέλου που αγρυπνούσε πάνω στο τάφο. Στο Ισλάμ, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ αφύπνισε τον Μωάμεθ και του υπαγόρευσε το Κοράνι. Λέγεται ότι ενέπνευσε και την Ιωάννα της Λωρραίνης. Το χρώμα του Γαβριήλ είναι λευκό, όταν χρησιμοποιείται ως μεταμορφωτική ακτίνα την τέταρτης διάστασης του τσάκρα της ρίζας.

~Σωματική συσχετισμοί

Μέρη του σώματος: μέση και παχύ έντερο, κοιλιά και νεφρά. Κυβερνά τη λειτουργία  των επινεφριδίων, βοηθά στην πέψη και ανακουφίζει όσον αφορά τα βρογχικά και το άσθμα. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη κατά την εμμηνόπαυση. Εξισορροπεί τις ορμόνες και αυξάνει τη γονιμότητα. Κινητοποιεί, εξισορροπεί τα ενεργειακά πεδία του σώματος και αυξάνει τη ζωτικότητα, αλλά ενεργεί πιο ήπια από το κόκκινο χρώμα, αφού αυξάνει την ενέργεια σταδιακά.

~Συναισθηματική και νοητικοί συσχετισμοί

Μειώνει τη θλίψη, παρηγορεί σε περιπτώσεις πένθους και απώλειας. Τονώνει τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία, αφού μας στηρίζει να βλέπουμε τη ζωή θετικά. Βοηθά στη καταπολέμηση του φόβου, αλλά και την απελευθέρωση μας προκειμένου να απολαμβάνουμε την ηδονή.

~Πνευματικοί συσχετισμοί

Τονώνει το αίσθημα της χαράς, το οποίο μας οδηγεί στην πνευματική ανάσταση.
Χρησιμοποιούμε το πορτοκαλί όταν επικαλούμαστε
τον Αρχάγγελο Γαβριήλ προκειμένου να τονώσει τη 
δημιουργικότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου