Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Ντιάνα ( Diana) Γνωστή επίσης και ως Άρτεμης της Εφέσου


Με χαρακτηριστικά παρόμοια με της θεάς των Ελλήνων Αρτέμιδος η Ντιάνα είναι μία σεληνιακή θεά που βοηθά στη γονιμότητα και στην αφθονία.

  Κόρη του Δία, η Ντιάνα ονομάζεται και θεά του τοκετού καθώς η μητέρα της την έφερε στον κόσμο ανώδυνα. ΑΜέσως μετά τη γέννησή της, η Ντιάνα βοήθησε να γεννηθεί ο δίδυμος αδελφός της, Απόλλων.
  Η Ντιάνα είναι συνδεδεμένη με τα λουτρά και τον εξαγνισμό. Στον ναό της Αρτέμιδος της Εφέσου, στη σημερινή Τουρκία, οι γυναίκες που τη λάτρευαν λούζοταν τελετουργικά στο βωμό της.
  Η Ντιάνα περνά χρόνο με τα στοιχειακά αι τις νύμφες του δάσους. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις γυναίκες, και βοηθλα επίσης τις λεσβίες με τις σχέσεις τους και με θέματα κοινωνικού περιεχμένου. Συνήθως απεικονίζεται με το τόξο και το βέλος που της έδωσε ο πατέρας της όταν ήταν μικρή, τα οποία συμβολίζουν τη θηλυκή δύναμη.
  Η ίδια λέει:

''Σας βοηθώ να υπερβείτε τις γήινες ανησυχίες, με τον ίδιο τρόπο που το φεγγάρι υψώνεται πάνω αό όλα όσα βρίσκονται επάνω στη γη. Γίνετε σαν το φεγγάρι, αφήνοντας το φως σας να λάμψει επάνω στους άλλους, και μετά βυθιζόμενοι στον εαυτό σας μέχρι να αντείλετε ξανά σαν την νέα σελήνη. Το φεγγάρι δε φοβάται να λάμψει, ούτε φοβάται την προσοχή, τον εξευτελισμό ή την απόρριψη. ΑΥτοί οι χαμηλής δόνησης φόβοι βυθίζουν τα πλάσματα της Γης στην απελπισία και την κατάθλιψη, επειδή η ψυχή γνωρίζει ότι μπορεί να κάνει πολλά! Η ψυχή δε γνωρίζει όρια, ούτε περιορισμούς - όχι βέβαια! Αφήστε ελεύθερο τον εαυτό σας, ώστε το φως μου να λάμψει επάνω σας ως αντανάκλαση της δικής σας ιερότητας.''~Βοηθά στα εξής~

-Ζώα, εκτροφή, εγκυμοσύνη και τοκετό
-Ανώδυνο τοκετό
-Στοιχειακά, σύνδεση μαζί τους
-Λεσβιακές ανησυχίες
-Δίδυμα

ΕΠΙΚΛΗΣΗ

'' Ντιάνα σε παρακαλώ βήθησέ με να λάμπω όπως εσύ. Βοήθησέ με να απαλλαγώ από το φόβο του εξευτελισμού ή της απόρριψης για να μπορέσω να απολαύσω πλήρως τον πραγματικό εαυτό μου. Πήγαινε με σε ένα ανώτερο σημείο, από όπου θα μπορέσω να υπηρετήσω καλύτερα την ανθρωπότητα ως ένα λαμπερό παράδειγμα ανθρώπου που ακούει την εσωτερική σοφία, αγάπη και καθοδήγηση. Βοήθησέ με ώστε η ζωή μου να είναι γεμάτη, πραγματικά γεμάτη, με φως. Σε ευχαριστώ.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου